Hi, welcome to Malaysia!

Resan till Langkawi var ett riktigt helvete. Nattbaten fran Koh Phangan som skulle ta oss till Surat thani var framme kl 04.00 pa morgonen. Sen fick vi hunsas fram och tillbaka pa olika bussar (vissa tre timmar forsenade) dar vi blev uttittade som ufo:n innan vi var framme i Satun. Val dar fick vi veta att den sista farjan som vi skulle aka med var fullbokad. Sa vi fick kopa en biljett av en snubbe som skulle ta oss pa en long boat over till Kuala Perlis i Malaysia sa vi sen kunde ta farjan darifran till Langkawi. Som om inte de vore nog fick vi betala 2000 baht i boter for att vi stannat pa overtid i Thailand. Long boat farden som tog ca 30 min gjorde bade oss och packning genomblota vilket inte var optimalt da vi sen skulle sitta pa farjan i ca tva timmar med sjukaste kallaste ac:n.

Val framme pa Langkawi var resan vard besvaret. Kritvita strander, en olidlig hetta och godaste passion mojitosarna pa Babylon. Efter att ha stannat pa Langkawi i fyra dagar tog vi farjan vidare ovet till Penang och George Town dar vi stannade tva natter innan hyrde en bil och borjade resan nerat landet (narmare bestamt den 17e feb). Vi kom ner till Gua Musang, en liten by innat landet dar dom troligen aldrig sett turister forrut. Vi orsakade en mindre folksamling da vi gick in pa en affar for att kopa dusch-grejer nar alla ville veta vart vi kom ifran och undrade om vi kunde nanting pa malaysiska.

Igar fortsatte resan nerat. Vi passerade Kuala Lumpur i rusningstrafik och sporegn men klarade oss ur de gallant och tog oss ner till Melaka dar vi befinner oss just nu. Igar var vi ut en snabb svang efter middagen och man marker att de inte ar vana vid sa mkt turister har heller. Alla ar dock valdigt trevliga, vill komma fram och prata och fragar vart man kommer ifran. Vi blev bjudna av en snubbe som jobbade for Carlsberg (han var vaaaldigt noga med att beratta vart han jobbade) att komma till de hetaste utestallet i Malaka town dar han aven skulle bjuda pa driknbord. Sagt och gjort vi packade in oss i en bil och akte ivag. Val framme var de sa klart dresscode pa stallet sa vi tjejer fick komma in i vara flip flops men sa klart inte Conor som var kille. Vilket gjorde att vi tackade for oss och de tog med oss over till en annan bar dar de hade ett live band fran Thailand som spelade.  Agaren sag dessutom till att vi fick nice rabatt pa drinkarna i baren. Sen drojde de inte lange tills malayerna ville ta bilder pa oss och bjuda oss pa ol och halsa oss valkommen till Malaysia.

Idag har vi bara gatt och strosat i ett kopcentrum som var sa stort att vi gick vilse. Inte latt att komma fran en smastad! Snart ska vi knalla hem, gora oss fardig och sen ga vidare for att ata middag. Imorn borjar vi resan mot malaysias ostkust.

This is for you Frankie-boy!

Bara for att du ar sa sjukt envis och inte vill ha Facebook.

Koh Samui och Re:earth var sjukt kul. Har dock inga bilder darifran da jag lamnade kameran hemma. Vilket jag ar valdigt glad for da min mobil blev stulen. (Oh yes, typiskt mej! Darfor jag inte kan ringa till nagon heller och de suuuger.) Hoffmaestro, Timbuktu och Movits mitt i den thailandska djungeln, inte varje dag de hander! Att sen ata svenska kottbullar och brunsas med kladdkaka till efterratt hander inte varje dag i Thailand heller. Dock sjuuukt gott efter att endast ha kakat nudlar och ris varvat med en och annan burgare!

Sedan drog vi vidare med farjan over till Koh Phangan dar vi befinner oss just nu. Den 7e var det dagst for det omtalade full moon partyt. Helt sjukt! Vi hann inte vara dar i mer an fem minuter innan vi fick se en snubbe sta och pissa ner sej i sina brallor mitt pa gatan. Fresch! Stranden och gatan var fullpackad med manniskor, narmare bestamt ca 40,000 pers. Sa klart kommer jag och brudarna ifran varandra. Jag - blaogd som jag ar blir "lurad" av thailands storsta dickhead. (Skriver kanske lite for mkt nu men jag har ju ingen mobil sa jag kan ju inte beratta allt for er annars!) Sa dar star jag pa gatan utan mobil och skor med en australienisk-idiot som forsoker fa tag pa mina vanner utan resultat. Tillslut ber jag honom dra och traskar sjalv ivag nerat gatan. Fortfarande utan skor. Lyckan gar dock inte att beskriva nar jag hor nagon ropa mitt namn och far syn pa Jeppe fran djungel trekkingen i Chiang Mai. Han och resterande grabbarna fran Skovde gor ett forsok till att hjalpa mig att hitta brudarna innan vi ger upp och tar en Nutella pancake istallet. Sen ser dom till att jag hamnar i en taxibuss och kommer hem till bungalown igen. Har kommer da mitt nasta problem! Jag ar hemma utan nyckel och de finns inte mycket annat att gora an att lagga mej och sova i hangmattan kl 4 pa morgonen och vanta pa att brudarna ska komma hem igen. Kl 7 pa morgonen ar dom hemma och da har jag legat ute och frysit och fatt nog med myggbett.

Nae gott folk, nu blir de snart rehab i Malaysia! Imorgon borjar vi resan mot Langkawi och vi beraknar att vara framme den 11e.

Utsikten fran skybaren i Bangkok


Vattenfall pa trekkingen

Rattan som legat pa tork i tva veckor som i at i djungeln


Crappy bild fran full moon partyt. Dock den enda jag har ocksa!
(Gaaah, de laddar sa segt! Lagger upp mer bilder senare)

PUSS!

Svennebanan invaderar - Koh Samui

Vi anlande till Koh Samui igar kvall. Ikvall ska vi pa Re:earth och armbagas med alla svenskar som kommer vara dar. Movits! och Timbuktu ar vad vi ser fram emot just nu. Vi har dragit med oss var lilla amerikanare Conor sa hoppas han kommer gilla den svenska musiken lika mkt som oss. I ovrigt kan jag erkanna att vadret inte ar de basta har pa Samui idag. Molnigt och solen skiner med sin franvaro. De gor iofs inte sa mkt, hade en tanke om att dra ivag pa en joggingrunda snart. Med sockar denna gang! Man maste ju lara sej av sina misstag.

Hade dessutom tankt att ladda upp en massa bilder och en video, men usb-ingangen pa skruttdatorn ville inte funka sa de far bli en annan dag helt enkelt. Nu ska vi pa jakt efter en festival-outfit. 

CIAO!


BTW - Horde att de ar KALLT hemma hehe! ;)

RSS 2.0