"Den dansande tjuven"

Älskar Raw Comedy Club! Igår kväll var de en asbra komiker från Nya Zeeland där, ska försöka hitta upp han och snöra ut klippet här. Men "Ankan" är kung han med, vet dock inte om de är mycke för hans dialekt som han är så rolig.



Anders "Ankan" Johansson i Raw


Dag 6 - Min dag

Känner att jag sköter min "utmaning" väldigt dåligt. Detta inlägg skulle egentligen ha kommit upp i lördags. Men min lördag var rätt så tråkig, det var ju på kvällen det hände grejer. Så ni kan se det som en tjänst att jag inte delade med mej nått från de. Sen söndag var ju inte heller så spännande pga lördagkväll. Men anyway, vi kör på som vanligt nu!

Klockan ringde väldigt tidigt om man jämför med hur sent jag gick och la mej igår kväll. Masade mej ändå upp från sängen och tog Donna på en mycket snabb pissrunda. De borde nästan få räknas till tortyr att kuta ut i -16 gradig kyla när man är helt nyvaken (blir bara kallare och kallare nu). Tröck en frukost, fixade mej, gav Donna mat och sprang för att möta Priscey.
På skolan köpte vi biljetter till julsittningen på lördag, kommer bli awesome! Efter det satt vi på en föreläsning om estetiska ämnen och kreativa processer i två timmar. När vi sen skulle knalla hem valde vi att gå genom skolan för att slippa kylan så länge som möjligt. Väl hemma gick jag en ny runda med Donna innan jag traskade över till Priscey som bjöd på middag i utbyte mot att jag hjälpte henne med datorn.
Och nu sitter jag här och chillar med en massa musik. Kvällen kommer nog fortsätta på samma vis, kanske med ett avbrott för en ordentlig prommis med Donna. Kommer iaf inte röra någon läxbok ikväll. Det lovar jag!


Dag 5 – Vad är kärlek

Min första tanke är genast att kärlek är fjärilar i magen, den bubblande känslan av lycka varje gång man ser, hör och pratar med eller om den speciella personen och självklart svävandet på äckligt söta rosa moln. Men sen tänker jag efter lite till. Jag får inte samma känsla från mina vänner och min familj, även om jag vet att jag älskar dem så otroligt mycket. Kärlek för mig är så mycket mer.

Det är allt som hör till en relation. Lycka, glädje, skratt, tårar och konflikter. Allt som gör att man kommer varandra närmare. Kärlek är känslan av att vara omtyckt och betydelsefull av någon annan också. Kärlek är svårt och det tar ett tag innan det faller rätt, men när det väl gör det är den där för att stanna.

Kärlek är det finaste som man kan dela med någon annan.



PS. Känner mej sjukt sentimental just nu, därav det fina fluffet i detta inlägg.


Anropar intresseklubben 2

Skapade en ny kategori där jag kommer lägga alla inlägg till "En annurlunda utmaning".
E-A-U - En Annorlunda Utmaning helt enkelt.


Laters!


Dag 4 – Det här åt jag idag

Förvänta er inget kullinariskt nu och tänk på att jag är en fattig student. Mamma brukar alltid säga då jag är hem att jag ska passa på att äta för att jag knappt lagar mat själv hemma. Och det stämmer, men vem tycker att det är kul att stå och trängas i korridorsköket och behöva vara trevlig mot alla som kommer in dit. Men snart flyttar vi och då blir de andra bullar med matlagningen (HAHA!).

Frukost alltså. Jag försov mej och vaknade 30 min innan lektionen började så fick grabba en banan innan jag kutade iväg till skolan. Kunde dock inte äta den förrän första rasten och då hade magen satt igång med att kurra på högvarv. På lunchen åt jag tacopaj från kära lärarhuset. Som jag längtat efter att äta där, men soon we'll meet again. Dock har dom gjort sina pajer nyttigare. Hälften av osten är borta och ersatt med bönor. Inte för att jag klagar, det är bara ett konstaterande. Till middag gjorde jag och Prisca plättar med glass och drottningsylt. Dock gick inte matlagningen helt bekymmersfritt tillväga så vi får se hur kullinariska vi kommer bli då vi får ett eget kök. Vet dock inte hur många plättar jag åt men fick matkoma efteråt så antar att det var ett par styckna. Har inte ätit mer sen dess men funderar på att dricka ett glas O'boy innan de är piss-å-gå-ligg.

Känner att detta inlägg blev väldigt givande.

We gon' light it up, like it's dynamite

Såg att det var väldigt tråkigt med en massa text här så snör ut en låt för dom som inte orkar läsa. Denna spelas iaf 24/7 på min Spotify just nu.


Dynamite - Tyler Ward


Dag 3 – Mina föräldrar

Hade jag varit sju år hade jag nog börjat denna text med att skriva ungefär så här: Min mamma bor inte här, hon jobbar med gamla gubbar och gummor och är jättelång. Min pappa bor i himlen, där sitter han på ett moln och tittar ner på mej ibland. Nu är jag visserligen inte sju år, även fast det hade varit skönt ibland. Att kunna borra in sej i mammas famn och bara glömma omvärlden för en stund.

Jag har haft turen att få världens bästa föräldrar. De har verkligen funnits där för att hjälpa mej, vad det än har varit. Jag kan verkligen prata om allting med mamma och jag vet att hon lyssnar och förstår. Vi har fått en väldigt bra relation och jag tycker att det är skönt att få komma hem ibland då och då och bli ompysslad av henne eller bara gå på stan och fika. Jag tycker om att spendera tid med henne helt enkelt. Hon är en som jag ser upp till, en som alltid säger vad hon tycker och aldrig tar skit från någon. Sedan har hon heller inte riktigt "vuxit upp", hon vet fortfarande hur man har kul och skämms inte för det. Vilket jag hoppas att jag själv inte gjort då jag är lika gammal. För att sedan inte tala om hur snygg hon är! Vet inte hur många gånger som jag fått höra från mina vänner att min mor är en MILF.

Pappa gick bort då jag var tio år gammal och även fast det är 11 år sedan nu så har jag fortfarande svårt för att prata om honom. Men jag antar att jag inte är mer än mänsklig, även om jag ibland försöker att inte låtsas om det. Mamma och pappa var skilda redan sedan jag var liten men det var aldrig någonting som bekymrade mej. Jag tyckte mer att det var lite roligt med "två" julafton och födelsedagar. Pappa var förlamad från midjan och neråt och satt därför i rullstol. Detta var inte heller någonting som jag tyckte var konstigt, det var snarare skönt at alltid ha någonstans att sitta då man blev trött i benen. Pappa var en sån människa som alla gillade och han skapade vänner vart han än vände sig. Han såg alltid den lilla ljusglimt i allt och var alltis glad och skämtsam. Men jag har även fått höra från mamma att han kunde ha världens temperament ibland (även hon har sina stunder) som vi tror att jag kan ha fått ärva (eller kanske en uns från de båda).

Båda mina föräldrar har egenskaper som jag försöker att apa efter själv. Jag vill också vara en som är lätt att tycka om, inte tar någon skit, kan gå sin egen väg och som alltid ser det lilla ljuset i mörkret. Om jag sedan skulle få se lika bra ut som mamma när jag är i hennes ålder vore inte heller helt fel!


PS. Jag vet att jag inte hade bott själv om jag hade varit sju år, men antar att alla förstår hur jag menar. Ja, jag tyckte det var väldigt viktigt att förtydliga detta.
Over and out!

Dag 2 – Min första kärlek

Utan tvekan är och var Crille min första riktiga kärlek. Han var mitt första när det gäller allt. Det finns nog ingen annan som känner mej så bra som han gör. Kanske inte så konstigt då vi delat sex år tillsammans, hela vårt hittills vuxna liv. Då är det kanske inte heller så konstigt att vi i början av sommaren valde att gå skillda vägar. Dock ett gemensamt beslut, vilket känns riktigt skönt att vi inte skillts p.g.a att vi aldrig mer vill se varandra. Det skulle kännas konstigt om vi inte fortfarande kunde vara vänner och umgås. Det skulle vara konstigt att efter man känt varandra i sex år och känner varandra så väl bara säga upp kontakten och aldrig mer titta på varandra. Det skulle också vara konstigt att förlora sin bästa vän p.g.a en sån "fånig" sak som kärlek.

Men det går ju inte heller att sticka under stolen med hur sjukt kul och hur mycket vi hunnit vara med om under denna tid. Första sleepovern som mamma förbjöd, men efter en evighets tjatande av mig säger hon; "men gör vad du vill!". Och det gjorde jag, förlåt mamma (hehe). Första flygturen tillsammans. Den gången vi och några kompisar sprängde en postlåda med hjälp av en nyårsraket, dessutom fel postlåda (förövrigt väldigt galen sommar). Den gången kopplingen på bilen gick sönder och vi fick klara oss hem utan den från Stockholm till lilla Töre. För att bara nämna några av de galna historier vi har tillsammans.

Att vi lärt oss mycket från varandra törs jag slå vad om. Jag vet att jag själv har lärt mig mycket om relationer och vad jag ska söka efter i nästa relation. Men jag kanske framför allt har lärt mig mycket om mig själv. Vem vet, du har säkert gjort endel saker svåra för mej. Hur ska jag t.ex lyckas hitta någon annan som orkar med mitt hemska morgonhumör, mitt heta temperament och mina sjuka tvångstankar som du fått stå ut med. Jag däremot har gjort en bra grund för din kommande tjej. Vi kan säga att jag dresserat dej väl.

Tack för den tiden tillsammans din Fis!


Anropar intresseklubben

Ojoj, jag fuskade igår med min utmaning och Fia kommer inte vara glad på mig. Därför ska hag straffa mig själv med att skriva TVÅ inlägg senare idag. Som om jag inte straffat mig nog genom att dö-kolla på "Ellen DeGeneres Show". Finns det något som är mer irriterande än publiken i de programmet?!

Mer onödig update: Snart drar jag med mig Priscey till stan för ett ALLRA sista ryck med att hitta en ny vinterjacka. Funderar på en vit, men jag känner mej själv allt för väl och vet att den kommer vara grå med svarta armar inom en månad. Min ursäkt till att ändå köpa en vit lyder: "Jag hittar ingen annan jag vill ha. Och jag vill inte ha en svart för det har alla och en röd har jag redan." Kan funka.


L Ä N K !

Hade inte tänkt blogga idag efter min stora insats igår.
MEN, så inträffar detta (fetlänk). Umeås skönaste grabbs går och skaffar en blogg!
Värt att ta en titt. Dessutom har mupparna tagit halva mitt efternamn som användarnamn. Kan man säga att jag har en fan club nu?!
Första inlägget är iaf dedikerat till mig, alltid nått.

http://schefboys.blogg.se


Confessions

Okej, jag lyckades inte fyra av monsterinlägget innan Donnas kvällsprommis. Men jag gjorde ett tappert försök. Vet inte heller om jag blottat mej allt för mycket så det kanske ryker imorn. Känner efter då. Men än så länge får det stå kvar. Väldigt lulligt blev det iaf. Känner mej för övrigt allmänt lullig i skallen idag. Tackohej.


Dag 1 – Presentera mig själv

Har suttit och stirrat på en tom sida hur länge som helst nu. Har alltid lika svårt för att beskriva vem jag är, kanske för att jag själv inte listat ut det ännu. Men, let's give it a shot!

Namnet är alltså Ida Marie Elisabet Schefström. Enligt birthday.se är jag född söndagen den 9 april 1989. Eller ja, jag vet viklet datum jag är född men inte att dagen var en söndag (duh?!). Kära mor å andra sidan var inte säker på att det var just en söndag som jag valde att komma till världen, men hon visste att pappa var ledig så därför litar vi på birthday. Också för att de är lite coolt att vara ett söndagsbarn.

Jag är född och uppvuxen i Töre, en liten by ca 40 mil söder om polcirkeln. Eller om man hellre vill säga; mittemellan Kalix och Luleå högt uppe i Norrbotten. I februari 2007 flyttade jag hemifrån till en egen minimalisk etta i Kalix. Första boendet och första stegen på egen hand kommer alltid att vara speciellt. Flyttade till en lite större etta i oktober 2007 som jag delade med min dåvarande pojkvän. Där bodde jag fram till augusti 2009 då jag drog iväg mitt pick och pack till Umeå, där jag befinner mig just nu. I februari nästa år blir det min fjärde flytt och denna gång flyttar jag till en stor trea med Priscey som sambo.

Pluggar just nu till gymnasielärare i ämnena media och samhälls på Umeå Universitet så här kommer jag stanna i tre år till om allt går enligt planerna. Har egentligen aldrig sett mej själv som lärare (inte för att jag sett mej själv i något annat yrke heller) utan de var under 2009 som det slog mig att jag vill jobba med människor och media. Då föll poletten för medielärare ner ganska enkelt. Läste själv media i gymnasiet och älskar att jobba kreativt.

Har inte tänkt så mycket på det förr, men jag var väldigt snabb på att lära mej prata och skriva. Jag kunde gå och prata innan jag fyllt ett år och jag började skriva dagbok och sagor/berättelser då jag var fem-sex år. Visserligen inte mycket att hurra för, jag kunde knappt stava till "och", men jag tror att de är det som sitter kvar idag. Skapandet, som man så vackert kan välja att kalla det. När jag var lite äldre och fick min egna kamera kunde jag fota upp en rulle om dagen. Vilket mamma inte var allt för glad över, rullarna var ju så dyra. Och ja, på den tiden fanns inga digitalkameror. Kommer kännas lustigt att få förklara det för mina elever i framtiden.

Tror att jag ganska lätt kan bli missuppfattad för att vara dryg och en aning jobbig. Vilket inte alls är helt rätt. Eller ja, jobbig kan jag väl vara men de är en helt annan sak. Isjälva verket är jag faktiskt rätt blyg av mej innan jag lär känna en person. När det väl är gjort har jag rätt lätt för mej att babbla iväg och kanske är också det en av orsakerna till att jag kan uppfattas som "högljudd". Jag är väldigt känslosam av mej. Antingen är jag på topp eller nere på botten och de kommer märkas på mitt humör. Har dock väldigt svårt för att gråta inför andra, det kan nog vara bland de jobbigaste jag vet. Har fått höra någon gång att jag är "en skön tjej - inte som alla andra", om det är positivt eller inte står fortfarande oklart.


Känner att jag dragit iväg alldeles för långt så snör upp en baby-pic för att avrunda det hela.


En annorlunda utmaning

Hittade en lista i Fialuttans blogg som jag tyckte lät rätt kul (mest eftersom att jag inte har så mkt annat vettigt att skriva om). Tanken är att man ska skriva ett inlägg om dagen om ett givet ämne, jag kan dock garantera att jag inte kommer droppa iväg ett inlägg om dagen men kommer göra de då jag känner för de helt enkelt. Tänkte försöka orka fyra iväg första inlägget innan jag går med Donna på kvällsprommis. Men som sagt. Om jag orkar.

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Det här åt jag idag
Dag 5 – Vad är kärlek
Dag 6 – Min dag
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Ett ögonblick
Dag 9 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Cuz three is a magic number

Som ni peeps kanske redan vet så är Youtube en av mina bästa vänner, efter Ben & Jerry och Google. Här kommer alltså tre av mina Youtube-favoriter just nu.


Körkortsturken


Laserturken "Jag ska göra kaos med han"


Idoljuryn flippar


When you call my name

Känner att denna helg bara kan stavas på ett enda sätt: M-Y-S!
Igår hade jag, Priscey och Jonatan Idolmys hemma hos honom och ikväll blir de skräckfilm här hos moi med en massa snarra (hoppas jag) om de blir mycket till mys då vi ska se skräckis vet jag inte. Och sen imorn har vi bakishäng med How I met your mother för de som varit ute och skakat rumpa hela helgen.

(Sandra vi kommer se Dead Silence, handlar om en buktalardocka. Tror inte jag kommer kunna sova sen men om den är riktigt läskig ska jag se den med dej också hehe! Vågade inte ens se trailern igår kväll innan jag skulle ladda hem den.) 

På tal om Idol så äger Jay på rikt!



Jay Smith - Like a prayer


Sveriges enda geniförklarade stalker


Henrik Elmér

Känner mej sjukt lättroad just nu men jag kan garva lika mycket oavsett hur många gånger jag tittar på detta klipp. Han är ett geni!


"Check yourself before you wreck yourself."

Har varit på stan i ett sista desperat försök att hitta mej en vinterjacka idag. Dock utan resultat. Skor har jag hittat, men eftersom att jag är så otroligt smart så kom jag på att jag måste köpa jackan innan jag köper skorna för att veta att de passar ihop. Typiskt. Drog t.o.m iväg Priscey in till Ersboda för att fullgöra jack-jakten. Hittade ingenting där heller. Helt otroligt att jag inte kan hitta mej en jacka på en affär där de har alla märken som finns.

Senare var de bio-date med en av Umäs snyggaste quinnor, denni!
Jag och Priscey såg Due Date. Otroligt skön film för övrigt. Strattade en massa.
Nu - natti natti, tror jag. Inte för att jag ska upp tidigt imorn, är ju ledig.
Men jag vet inte varför jag ska stanna uppe längre.




Peter Highman: [Points to coffee can] Why do you even have this?
Ethan Tremblay: Oh, 'cause this is my daddy. These are his ashes.
Peter Highman: Why are your father's ashes in a coffee can?
Ethan Tremblay: Because he's dead, Peter!


Keep smiling


Rihanna tf. Drake - What's my name

 

Längtar efter Rihannas nya album.
Förövrigt, "de går bra nu" som Petter skulle ha sagt.
Mission med Priscey imorn!


Top 10 at my Spotify

Enligt Spotify är detta mina 10 mest spelade låtar.

1. Miami 2 Ibiza - Swedish House Mafia
2. I don't trust myself (With loving you) - John Mayer
3. Letting go (Dutty love) - Sean Kingston ft. Nicki Minaj
4. Save tonight - Eagle-Eye Cherry
5. Comming down cold - Ebbot Lundberg & Mattias Bärjed
6. Written in the stars - Tine Tempah ft. Eric Turner
7. Krazy - Pitbull
8. Feel it - Three 6 Mafia
9. From yesterday - 30 Secounds To Mars
10. Join me in death - HIM

Bubblare:
Belief (Acoustic) - John Mayer
Your guardian angel - The Red Jumpsuit Apparatus
Tommy-gun - Royal Republic


Tommy-gun är bara med för att det är den bästa plugglåten ever. Fråga mej inte varför. Antar att det är bra skrivtakt i den.

As if she took me by the hand to some foreign land

Egentligen borde jag sitta nergrävd i min rapport just nu, men jag har nog redan gett upp. Har på mej tills 23,00 ikväll att lämna in den så jag har en power-paus just nu. (Myntade jag just ett nytt uttryck där?!)

Men ville bara säga hur mycket bättre jag känner mej just nu. Fick surra med Sandra för några dagar sen och det känns så otorligt skönt att veta att man har någon som förstår en utan att man ens behöver säga någonting. Och som inte heller behöver fjeska till allt så fånigt bara för att få en på fötter igen. En sthlms resa har vi iaf lyckats planera fram och jag kan inte beskriva hur sjukt kul de kommer bli, för att inte tala om hur mycket quality time jag kommer få med en av de bästa! En till bra nyhet är att jag och Priscey signat kontraktet till nya läggan nu och flytten blir senast 1:a Februari. Älskar den to the moon and back. Stooor, balkong, eget kök och bäst av allt = TVÅ tossisar. (Ett badrum och en gästtoa.) Vilket betyder ingen kö på morgonen vilket kan strulas med då man ska vara två bruds som delar lägga.

Nä, nu vidare till r-r-rapporten. Imorn köper jag mej en ny mobil också. OCH jag går inte på föreläsningen som vi har imorn. De förtjänar jag efter de här!

I'm calling you to say that I'm gonna stay wrapped 'round your heart


The Damnwells - Tonight & forever


Hold on to whatever will get you through

Har haft en riktigt bra helg med massa mys och en helt okej utgång igår. Men på något konstigt sätt känner jag mej tom så här nu på kvällskvisten. Vanlig söndagsångest antar jag, blandat med vinterdepression och rapportångest. Hoppas på en bra dag imorn. Förhoppningsvis får vi reda på hur det blir med lägenheten vi sökt. Skulle sitta fint med lite goda nyheter just nu. Det ser till och med bra ut att skriva;
Blondie 'n Brownie delar lägenhet.

RSS 2.0