Hi, welcome to Malaysia!

Resan till Langkawi var ett riktigt helvete. Nattbaten fran Koh Phangan som skulle ta oss till Surat thani var framme kl 04.00 pa morgonen. Sen fick vi hunsas fram och tillbaka pa olika bussar (vissa tre timmar forsenade) dar vi blev uttittade som ufo:n innan vi var framme i Satun. Val dar fick vi veta att den sista farjan som vi skulle aka med var fullbokad. Sa vi fick kopa en biljett av en snubbe som skulle ta oss pa en long boat over till Kuala Perlis i Malaysia sa vi sen kunde ta farjan darifran till Langkawi. Som om inte de vore nog fick vi betala 2000 baht i boter for att vi stannat pa overtid i Thailand. Long boat farden som tog ca 30 min gjorde bade oss och packning genomblota vilket inte var optimalt da vi sen skulle sitta pa farjan i ca tva timmar med sjukaste kallaste ac:n.

Val framme pa Langkawi var resan vard besvaret. Kritvita strander, en olidlig hetta och godaste passion mojitosarna pa Babylon. Efter att ha stannat pa Langkawi i fyra dagar tog vi farjan vidare ovet till Penang och George Town dar vi stannade tva natter innan hyrde en bil och borjade resan nerat landet (narmare bestamt den 17e feb). Vi kom ner till Gua Musang, en liten by innat landet dar dom troligen aldrig sett turister forrut. Vi orsakade en mindre folksamling da vi gick in pa en affar for att kopa dusch-grejer nar alla ville veta vart vi kom ifran och undrade om vi kunde nanting pa malaysiska.

Igar fortsatte resan nerat. Vi passerade Kuala Lumpur i rusningstrafik och sporegn men klarade oss ur de gallant och tog oss ner till Melaka dar vi befinner oss just nu. Igar var vi ut en snabb svang efter middagen och man marker att de inte ar vana vid sa mkt turister har heller. Alla ar dock valdigt trevliga, vill komma fram och prata och fragar vart man kommer ifran. Vi blev bjudna av en snubbe som jobbade for Carlsberg (han var vaaaldigt noga med att beratta vart han jobbade) att komma till de hetaste utestallet i Malaka town dar han aven skulle bjuda pa driknbord. Sagt och gjort vi packade in oss i en bil och akte ivag. Val framme var de sa klart dresscode pa stallet sa vi tjejer fick komma in i vara flip flops men sa klart inte Conor som var kille. Vilket gjorde att vi tackade for oss och de tog med oss over till en annan bar dar de hade ett live band fran Thailand som spelade.  Agaren sag dessutom till att vi fick nice rabatt pa drinkarna i baren. Sen drojde de inte lange tills malayerna ville ta bilder pa oss och bjuda oss pa ol och halsa oss valkommen till Malaysia.

Idag har vi bara gatt och strosat i ett kopcentrum som var sa stort att vi gick vilse. Inte latt att komma fran en smastad! Snart ska vi knalla hem, gora oss fardig och sen ga vidare for att ata middag. Imorn borjar vi resan mot malaysias ostkust.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Lazy?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0