Vad som skiljer en pojke från en man.

Jag och Crille hade en ganska intressant diskution tidigare idag. Vad är det som egentligen som skiljer en pojke från en man? Är det utseende eller utstrålning det är frågam om? Vi kom fram till att det finns endel olika kategorier som man måste komma förbi innan man kan bli kallad för man.

1. Pojke - ser inte konsekvenserna från sina handlingar, men gör det sällan i ett ont syfte.

2. Kille - när ma har kommit ifrån babystadiet blir man en kille. En underkategori i denna är fjortis-pojkar, som har ett väldigt jobbigt beteende. Brats har dock en tendens att stanna i detta stadie hela livet...

3. Karl - en riktig karl känner vi nog alla till. Morfar, farfar eller pappa brukar vara en typisk sådan. En kille blir en karl då han växt upp och fastnat i sin utväckling. De är han som till den större delen försörjer familjen. Han är händig när det väl behövs men att komma till skott kan ta ett tag (om det inte handlar om att måla om huset vilket kan ta flera år).

4. Man - en man är någon som har pondus. Han har respekt och är någon som man ser upp till och har ett gott uttryck. En man står alltid för sitt ord och sätter alla andra före sig själv. Utseendet för en man har också en viss betydelse. En typisk man är Sylvester Stallone pga sitt väderbitna utseende, svällande muskler som utstrålar viljestyrka och självdisciplin.




I alla dessa kattegorier kan man givetvis placera ett flertal underkattegorier, förrutom i manns kategorin. Det finns också de som inte går att placera inom någon kategori, som tex Jack Black. Men detta är ju också bara ett urdrag från ett av våra vanliga vardagsprat.

Men nu är ju frågan, finns det någon som håller med om våran teori?

Later!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Lazy?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0